Sundhed i naturen

Mental og fysisk sundhed i naturen
Mange kommuner er i dag i fuld gang med at indtænke kommunens grønne områder i deres sundhedsstrategi. En del medarbejdere oplever dog, at lige så indlysende idéen om at bruge naturen som sundhedsfremmer er, – lige så kompliceret og ressourcekrævende kan det være at opbygge en ny udendørs praksis og etablere nye – ofte tværfaglige – samarbejder.

Kursets første del foregår i Skovhuset i Kolding Kommune. Her får du overblik over relevant forskning i sammenhæng mellem menneskers adgang til natur og deres sundhed og trivsel. Du bliver introduceret til Terapihaven Møllebæk som eksempel på implementering af forskningen i et kommunalt sundhedsfremme-projekt. Og du får kendskab til vigtige opmærksomhedspunkter i processen fra idé til realisering. Anden del af kurset foregår i Terapihaven Møllebæk, hvor du bliver vist rundt og bl.a. får konkret erfaring med aktiviteter i naturen, der styrker vores mentale sundhed.

Målgruppen

Kommunale medarbejdere, der arbejder med udvikling eller drift af grønne områder; kommunale medarbejdere, der arbejder med forebyggelse, sundhedsfremme og rehabilitering; rådgivere med interesse for emnet og entreprenører der etablere sundhedsfremmende tiltag.

Kursus­start

Se datoer og tilmeld dig.

Problemer med tilmelding?
Ring til os på 8921 2100

Kursusstart

Få besked når der kommer nye afholdelsesdatoer på dette kursus.

Få besked, når kurset afholdes: Sundhed i naturen