Valg af det 4. rensetrin – få et solidt fundament for beslutningen

Danmark står overfor at skulle implementere det fjerde rensetrin, for at fjerne miljøfremmede stoffer fra spildevandet. Ferskvandscentret udbyder nu et nyt kursus, der styrker dine kompetencer i forhold til at kunne træffe et kvalificeret valg af det fjerde rensetrin på jeres renseanlæg.

Dette kursus varer 2 dage, og det giver os mulighed for at komme mere i dybden med det fjerde rensetrin – og dermed ikke blot give dig et overblik i lovgivning, metoder, erfaringer og status. Det vil blive muligt at give dig en dybere indsigt og forståelse, der gør dig i stand til at omsætte din nye viden til, hvordan du konkret kan bruge det til at komme videre med beslutningen for jeres renseanlæg.

Kurset vil bl.a. omhandle:

Lovgivning/myndighed
Hvad ved vi allerede, og hvad kan vi forvente kommer.

Hvad skal vi være særligt opmærksomme på.
Kobling til udledningstilladelsen og krav i denne.

Teknologi
En gennemgang af de forskellige teknologier med fokus på ozon og aktivt kul – funktion, fordele/ulemper, implementering.
Hvad er muligt i forhold til kombinationer, og hvad er begrænsningerne.
Effekten på det eksisterende renseanlæg.
Sammenhæng med kravene i lovgivningen.

Erfaringer
Hvilke erfaringer har vi pt.- både i Europa og i Danmark
Case fra Hillerød Renseanlæg, der allerede har indført det fjerde rensetrin og med et indblik i deres proces frem mod det endelige valg.
Hvad kan vi lære at det, og bruge det i vores valg af løsning.

Kurset lægger vægt på, at der også vil være plads til en vidensdeling, både fra undervisere og kursister imellem – men også en deling af overvejelser, bekymringer og udfordringer i forhold til at kunne vælge den løsning, som vil være den rigtige for jer.

Efter kurset har du fået solidt grundlag for at kunne træffe nogle kvalificerede og fagligt begrundede beslutninger for det videre arbejde med valg af det fjerde rensetrin på jeres renseanlæg.

NB: Programmet er foreløbigt aog der vil kunne komme mindre ændringer.

Målgruppen

Kurset henvender sig til dig, der arbejder som leder, driftsleder, planlægger eller ansvarlig projektleder i spildevandsforsyningen – og som er involveret i, eller har berøring med, processen for valg af/plan for det fjerde rensetrin.

Kurset kan også være relevant for dig, der arbejder som rådgiver for spildevandsforsyninger.

Kursus­start

Se datoer og tilmeld dig.

Problemer med tilmelding?
Ring til os på 8921 2100

Kursusstart

Få besked når der kommer nye afholdelsesdatoer på dette kursus.

Få besked, når kurset afholdes: Valg af det 4. rensetrin – få et solidt fundament for beslutningen