Nyt fra
Ferskvands­centret

HUSK gyldigt coronapas når du kommer på kursus. Vi har glædet og længe og i uge 19 byder vi igen kursister velkommen til kursus med fysisk fremmøde på Ferskvandscentret. Vores dejlige konference-hotel Vejlsøhus har helt styr på covid-19 retningslinjerne, så alt kommer til at foregå trygt.
Når vi i Ferskvandscentrets Kursusafdeling udvikler kurser, indgår biodiversitet i højere og højere grad – og for os er det en kæmpe styrke, at vi har dyrepark og akvarium som læringsrum lige ved siden af kursuslokalet. Derfor har vi inviteret zoolog Morten Vissing til at skrive en klumme om sit daglige og mangeårige arbejde med biodiversitet – et arbejde, der er helt grundlæggende for AQUA Akvarium & Dyrepark.
Efter en tid, hvor mange kolleger har arbejdet adskilt – måske hjemmefra – er det ofte en positiv og værdiskabende oplevelse at gennemføre et kursus sammen. Det mærker vi bl.a. på det stigende antal af henvendelser vi får fra organisationer, der ønsker at bestille et skræddersyet kursus. Det er opgaver vi rigtigt gerne løser. Også for din arbejdsplads, din afdeling, dit team!
Man møder mange nye ord og forkortelser når man kommer på online-kursus i Miljøgodkendelser til industri her på Ferskvandscentret. Ordene dækker over læring på flere planer, både på den digitale læringsplatform, og på det høje faglige niveau. Når vi holder onlinekurser, lægger vi os i selen for at gøre dem lige så spændende og involverende som hvis vi mødte jer fysisk på Ferskvandscentret.
Onsdag den 3. marts kan du møde os til et gratis live-event, hvor vi vil fortælle om vores fem uddannelser og svare på spørgsmål via Zoom.
Det er velkendt fra de bedste kurser, at læring går begge veje. Det er med til at vi elsker at udvikle kurser og vi ved også fra vores mange undervisere at det er netop det element, der giver dem motivationen. Vores kursister på første kursusforløb fik vist os en motiveret målgruppe med stor værdi af kurset. Næste runde af kurset Forståelse fremmer samtalen, målrettes derfor miljøsagsbehandlere, der gerne vil udvide deres personlige værktøjskasse til bedre dialog med borgere.
Vi er nødt til at rense mere, lyder det fra eksperter i Ingeniøren d. 22. januar 2021. Det sker fordi nye undersøgelser tyder på, at problemer med bl.a. pesticidrester i grundvand ikke har toppet. Hvis du har brug for at opdatere din viden om grundvand og drikkevand så se nærmere på vores omfattende kursusprogram.
Det er næppe en overraskelse, at vi her fra kursus-afdelingen hylder uddannelser. Det gælder selvfølgelig helt generelt og ikke mindst når det er én af vores egne, der når flot i mål. Line Philipsen som vi har haft fornøjelsen af at have haft ansat som studentermedhjælper i kursus-afdelingen, har netop fået ingeniørtitlen i hus.
Læg godt mærke til dette hold af nyuddannede projektledere. Det er en dygtig flok på vej til at sikre succesfulde projekter i vandsektoren. Holdet har netop gennemført Ferskvandscentrets projektlederuddannelse.
På din arbejdsplads er I helt sikkert mange forskellige persontyper. Og alle har I forskellige måder at kommunikere på. Måske kan I bruge det mere aktivt?
GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR – og tusind tak for den store opbakning i et helt specielt år i Ferskvandscentrets historie!
Digitalisering er øverst på dagsordnen i de danske forsyningsselskaber. Med god grund – for der er virkelig meget at hente, hvis man forstår at få det bedst mulige ud af indsatsen.
Da STFs Døgnkursus 2020 fandt sted den 6. november, var der ikke meget, der var, som det plejer at være, når spildevandsbranchen mødes til det årlige døgn med faglige indlæg og gode netværkspauser.
Danmark har fået en ny vandløbstekniker – nemlig Per Andersen, der er åmand i Vejle Kommune og har over 15 års erfaring fra både kommune og amt.
Vidste du, at vi meget gerne hjælper med at skabe overblik over jeres muligheder for efteruddannelse – fx for et helt år ad gangen? Tag gerne fat i en af os og få en snak om jeres behov og se, om det matcher med noget af vores kursusprogram.
Den danske forsyningssektor har fået to nye spildevandsoperatører. Stort TILLYKKE til Michael Vendelborg fra Tårnby Forsyning og Carsten Helge fra Samn Forsyning!
Her kan du læse om en studerendes oplevelser fra vores træf for personale på genbrugsstationer, der blev afholdt den 8. oktober 2020.
Vi har udviklet en helt ny overbygning på kurset om ekstern støj til jer, der arbejder med industrivirksomheders miljøforhold.