Uddannelses­forløb

Spilde­vands­operatør­uddannelsen

Arbejder du på et renseanlæg? Så er uddannelsen til spildevandsoperatør skabt til dig!

Du bliver spildevandsoperatør, ved at tage minimum tre af de kurser, som er vist nedenfor. Mange vælger at starte med Grundkursus i spildevandsrensning, for at få godt styr på alle de grundlæggende begreber indenfor spildevandsrensning.  

Kurser, du kan vælge mellem:

Med spildevandsoperatøruddannelsen får du vigtige kompetencer, der giver grundlag for arbejdsglæde, jobsikkerhed, karriereudvikling og bedre løn.

Mange tager alle syv spildevandsoperatørkurser og sikrer sig på den måde omfattende kompetencer til driften af renseanlæg.

Uddannelsen til spildevandsoperatør har siden 1998 været de facto standard for efterudannelse for medarbejdere på renseanlæg mm. Grundlaget er en overenskomst fra 1998 fra SiD (nu 3F), hvori kravene blev lagt fast. Overenskomsten er stadig relevant i de fleste forsyninger.

Kurser

Næste kursusstart 26-02-2025
Få et grundigt indblik i laboratoriearbejdet på et renseanlæg. Lær at udføre både simple og lidt vanskeligere analyser.
Næste kursusstart 28-01-2025
Har du brug for en grundlæggende viden om drift og vedligehold af pumpestationer?
Næste kursusstart 13-11-2024
Har du brug for en grundlæggende viden om praktisk drift af afløbssystemer? Så står vi klar med viden og praktiske tips.
Næste kursusstart 30-09-2024
Få indblik i processerne på et biologisk renseanlæg: F.eks. aktivslamanlægs funktion og driftsoptimering, driftsanalyser og afløbskontrol.
Næste kursusstart 25-11-2024
Byg videre på din procestekniske viden og bliv spildevandsoperatør.