-
Næste kursusstart 29-04-2025
Få styr på de basale forvaltningsretlige grundbegreber, spilleregler og principper i den offentlige sagsbehandling.
-
Næste kursusstart 07-05-2025
Få styr på regler og proces for screening og miljøvurdering af konkrete projekter (VVM).
-
Næste kursusstart 20-05-2025
Styrk dine vådområde- og lavbundsprojekter. Få aktuel og hands-on viden til screening, ansøgning, udbud og realisering af projekter, der spiller ind i Grøn Trepart-aftalen.
-
Næste kursusstart 26-05-2025
Få et godt overblik over den faglige udvikling, der sker inden for optimal drift og design af regnvandsbassiner.
-
Næste kursusstart 18-06-2025
Få et solidt plantekendskab og vandløbets dynamik, så du kan foretage den rette grødeskæring i de målsatte vandløb.
-
Næste kursusstart 19-06-2025
Lær at lave analyser og beregninger af rasterdata i QGIS
-
Næste kursusstart 02-09-2025
Hvordan indpasser vi et projekt i landskabet? Hvordan analyserer vi landskabets kendetegn og vurderer landskabs sårbarhed og egnethed til et konkret projekt eller en ønsket planlægning?
-
Næste kursusstart 22-09-2025
Få overblik til at navigere i spændingsfeltet mellem detalje og overblik. Fra dag 1 arbejder du med analyser og input til dit eget projekt. Noget der straks giver værdi i din hverdag.
-
Næste kursusstart 30-09-2025
Her får du et overblik over landzonereglerne og de nye ændringer.
-
Næste kursusstart 08-10-2025
Skal du give tilladelse til spildevandsudledning med miljøfarlige forurenende stoffer? Og har du overblik over dine pligter og dit ansvar som myndighed?
-
Næste kursusstart 10-11-2025
Gå i dybden med de mere avancerede dele af landzoneadministrationen.
-
Næste kursusstart 09-04-2026
Lær om de typiske årsager til uvedkommende vand, herunder fejlkoblinger af kloaksystemet.
-
Kom i dybden med artsbestemmelse af vandløbssmådyr, og få mere indsigt i vandløbets økologiske tilstand.
-
På kurset får du en introduktion til arbejdet med den borgerdrevne biodiversitet. Du får tips og tricks og mulighed for at sparre med de erfarne undervisere.
-
Et kursus for dig, som vil blive bedre til at håndtere inddragelse af interessenter og borgere i jeres projekter og til at styre de svære borgermøder.
-
Kurset styrker din direkte kommunikation med borgere gennem introduktion til typepsykologi og profilværktøjet "Jungiansk Typeindeks" samt indsigt i kommunale erfaringer med markante...
-
Et kursus med fokus på, hvordan man anlægger og drifter bynatur til gavn for biodiversiteten.
-
Biodiversitet i byen? På dette kursus får du hands-on viden om, hvordan du får gennemført dit projekt. Samtidig får du et sparringsrum, hvor du, dine medkursister samt professionelle...
-
Lær, hvordan du kan arbejde med ådalene som centralt omdrejningspunkt for vandhåndtering, biodiversitet, CO-2 binding og rekreative oplevelser i fremtiden.
-
Mød os online og hør om Ferskvandscentrets uddannelser.
-
Du får et grundlæggende kendskab til Danmarks geologi, vandets kredsløb og grundvandsbeskyttelse.
-
Bliv klar til at navigere i den nye lovgivning om boringsnære beskyttelsesområder (BNBO), der træder i kraft den 1. juli 2024.
-
Lær hvordan hydrologiske modeller kan benyttes til at vurdere grundvandssænkninger og de afledte biologiske effekter i grundvandsafhængig natur, vandløb og søer.
-
Kom nemt og godt igang med opensource GIS-programmet QGIS.
-
2 dages kursus, hvor du bliver rustet til at gå ind i konfliktfyldte situationer med redskaber og strategier, der giver dig kompetence til forebyggelse og håndtering.
-
Lær hvordan du får mere ud af dronedata. På kurset gennemgås grundlæggende principper i håndtering af data.
-
På kurset lærer du om de forvaltningsmæssige udfordringer, ved kystbeskyttelsesprojekter. Borgerinddragelse, samspillet mellem EU's naturbeskyttelsesdirektiver og konsekvensvurderingen.
-
Hvordan skal du agere på skadestedet i forhold til hvad og hvem?
-
Du får overblikket over habitatdirektivets artikel 12, 13 og 16 samt implementering i dansk lovgivning og EU-praksis. Du hører også om undersøgelser og vurdering af påvirkning...
-
Få overblik over Naturbeskyttelseslovens §3 og administration heraf, herunder klagenævnspraksis, naturvurdering og sagsbehandling
-
Dette kursus klæder dig på til at kunne varetage den kommunale administration af naturbeskyttelseslovens bygge- og beskyttelseslinjer.
-
Tag på dette inspirerende aftenkursus og prøv hvordan du selv kan komme i gang med at tegne og hvordan du kan bruge dine illustrationer.
-
Administration af Naturbeskyttelsesloven - § 3 beskyttede naturtyper, Bygge- og beskyttelseslinjer og offentlig adgang til naturen, Habitat og fuglebeskyttelsesdirektiver mv.
-
Nudging i naturen - Værktøjer til dig der skal hjælpe mange forskellige brugergrupper til at sameksistere i naturen.
-
Du får en introduktion til naturbeskyttelseslovens kap. 4 med tilhørende bekendtgørelse om offentlighedens adgang til skove, udyrkede arealer, strande, veje, stier m.v.
-
Få en indflyvning til lovkomplekset indenfor miljø, natur og klima, der giver dig hjælp til at gennemskue hvor det politiske råderum faktisk er.
-
Her sætter vi fokus på det paradoks at separeringer ikke har medført den ønskede forbedring af vandløbenes målopfyldelse.
-
For 25 år siden blev bæveren udsat i Danmark. Til denne temadag ser vi nærmere på de konsekvenser det har for vand- og naturforvaltning.
-
Arbejder du med sagsbehandling af de regnbetingede udledninger? Og har du brug for indsigt i metoder, værktøjer og data, som danner grundlaget for den egentlige sagsbehandling?
-
Kurset for enhver, der fører tilsyn på natur- og miljøområdet
-
"Typepsykologi og teams" er for teams der ønsker at blive introduceret til typepsykologi og derigennem styrke samarbejdet.
-
Kurset for dig, der vil sikre god sammenhæng mellem dit vandløbsregulativ, udbudsmateriale og vandløbsvedligeholdelse, og samtidig have et godt og tæt samarbejde med din vandløbsentreprenør.
-
En lærerig dag for undervisere og formidlere. Program følger.
-
Bliv klædt på til at give indvindingstilladelser. Få grundlæggende indsigt i hydrogeologien samt lov- og plangrundlaget for indvinding af drikkevand.
-
Få overblik over vandløbsrestaurering og arbejdet på lavbunds- og naturarealer samt hvilke faldgruber du skal forsøge at undgå i forbindelse med gravearbejdet.
-
Lurer en kommende konkurs og miljøkatastrofe hos en af de virksomheder, hvor I er miljømyndighed? (NY TEMADAG)
-
Udbyg dine kompetencer til at anvende QGIS. Efter kurset er du i stand til at arbejde med flere dataformater, redigere vektordata og lave avancerede kortopsætninger. Kurset er certificeret.