Vandindvindingstilladelser

En af de største udfordringer ved vandindvinding i Danmark er forurening af grundvandet, men også klimaforandringerne kan påvirke grundvandsdannelsen i perioder med tørke eller øget nedbør. Dette kan betyde et øget behov ved kommunerne for tilladelser til nye indvindingsboringer.
På kurset får du et grundlæggende indblik i hydrogeologien og bliver klædt på med lov- og plangrundlaget. Du får hands-on erfaring med at skrive indvindingstilladelser gennem praktiske cases, og der bliver drøftelser og erfaringsudveksling i plenum.

Undervejs går vi en tur i lokalområdet omkring Ferskvandscentret, hvor vi vurderer på de lokale naturområder og får en ide om, hvad skalaen betyder for naturvurderinger i grundvandsmodeller.

Vi kommer ind på emner som:
- Nye tilladelser til vandindvinding til vandværker
- Hydrogeologi
- Offentlig tilgængelige data til påvirkningsberegninger
- Samspillet mellem vandindvinding og naturinteresser
- Simple modeller til sænkningsberegninger
- Love, regler og normer
- Hvordan skriver man en indvindingstilladelse?
- Snurrige tilladelser og ophør af tilladelser.
Vil du have styrket din viden om vandindvindingstilladelser og netværke med andre fagfolk i en uformel atmosfære, så er dette kursus for dig.

(Dette kursus holdes typisk en gang om året).

Målgruppen

Alle, der arbejder med administration af vandforsyningsloven og vandindvindingstilladelser, både når der er tale om forlængelse af eksisterende og udstedelse af nye indvindingstilladelser.

Kursus­start

Se datoer og tilmeld dig.

Problemer med tilmelding?
Ring til os på 8921 2100

Kursusstart

Få besked når der kommer nye afholdelsesdatoer på dette kursus.

Få besked, når kurset afholdes: Vandindvindingstilladelser