Vi kigger på de svære klagesager og afgørelser, og snakker om hvornår og hvordan du skærer igennem.
Du får indsigt i emner som:
– Håndtering af støjklager
– Forberedelse af tilsyn
– Støjrapportens indhold
– Indstilling af støjmåler
– Gennemførelse af støjmålinger
– Afgørelser om støj.
Der bliver god tid til at lære støjmåleren at kende og udføre støjmålinger. Du får bl.a. svar på spørgsmål som: Hvad med baggrundsstøjen? Hvordan læses en støjrapport, og hvad skal den indeholde?
Den anden del er håndtering af støjklager. Hvad gør du, når usikkerheden rammer? Hvornår drysser du lidt guldstøv, og hvornår skærer du igennem med ro i maven?
Husk at medbringe din egen støjmåler!!! (hvis du har en – ellers deles vi)
Ferskvandscentret har to kurser i ekstern støj.
Ekstern støj basis – det du skal vide, som er tiltænkt alle sagsbehandlere i kommunerne eller rådgivere, der arbejder med industrimiljø. Her får du den grundlæggende viden om støj og de relevante støjvejledninger, som du har brug for i sagsbehandlingen.
Det andet kursus: Ekstern støj udvidet – støjmålinger og de svære afgørelser, er tiltænkt sagsbehandlere, som har brug for at vide mere. Måske fordi du er fagperson på støjområdet og den, som skal træffe de svære afgørelser, når der opstår konflikter mellem naboer og støjende aktiviteter i industrien eller fritiden.
Kurserne ligger efter hinanden. Du har mulighed for at tilmelde dig begge kurser til prisen for et 2-dages kursus, så får du middag og overnatning mellem de to kursusdage.
(Disse kurser holdes typisk en gang om året).