Risikosamarbejde

Når industrien fremstiller, opbevarer eller bruger store mængder giftige, brandfarlige eller eksplosionsfarlige stoffer, er der risiko for, at det kan føre til store uheld med alvorlige konsekvenser for mennesker og miljø.

Vi stiller skarpt på risikobekendtgørelsen og myndighedernes opgaver i samspillet med risikovirksomhederne, så du kender dine opgaver i forhold til at forebygge og begrænse uheld.

Kurset veksler mellem oplæg, diskussion og opgaver. Og du har mulighed for at bidrage aktivt med dine erfaringer og spørgsmål.

Du får et grundlæggende kendskab til risikoarbejdet med emner som:

- Lovgivningen og vejledninger
- Metoder, som eksperter anvender til beskrivelse og vurdering af risikobetonede anlæg, herunder Power-to-X
- Miljømyndighedens og arbejdstilsynets opgaver og roller
- Politiets og beredskabets arbejde
- Lokalplanlægning og miljøvurdering
- Risikotilsyn

Deltagerne i kurset er normalt fra miljømyndigheden, beredskab, politi, rådgivere og risikovirksomhederne. En del af kurset er derfor opdelt i to spor: ét for beredskab/politi og ét for miljømedarbejdere (eksterne deltagere kan vælge frit).

Kurset giver et bredt grundlæggende kendskab til risikoarbejdet, som giver grobund for at arbejde videre og dygtiggøre dig i dit daglige arbejde.

Vil du være klogere på, hvordan samarbejdet mellem myndighederne kan koordineres, så det fungerer bedst muligt – også når uheldet er ude? Så er dette kurset for dig!

(Dette kursus holdes typisk en gang om året).

Målgruppen

Medarbejdere i kommuner, styrelser, beredskab, politi, arbejdstilsynet og andre, der arbejder med virksomheder omfattet af risikobekendtgørelsen. Miljømedarbejdere i risikovirksomheder og rådgivere, der arbejder med risikovirksomheder.

Kursus­start

Se datoer og tilmeld dig.

Problemer med tilmelding?
Ring til os på 8921 2100

Kursusstart

Få besked når der kommer nye afholdelsesdatoer på dette kursus.

Få besked, når kurset afholdes: Risikosamarbejde