Virksomhedstilsyn og -administration

En del af miljøsagsbehandleruddannelsen
Kompetencer inden for tilsyn og håndhævelse i miljøforvaltningen er af afgørende betydning for at sikre, at virksomhederne overholder miljøreglerne.

På dette kursus opnår du gennem en kombination af teori, praksis og dialogbaserede øvelser en dybere forståelse af lovgivningen, tilsynsprocessen og håndhævelsesmetoder.

Du lærer bl.a. om:

- Relevant lovgivning for virksomhedstilsyn, herunder tilsynsbekendtgørelsen, -vejledningen, retssikkerhedsloven og valg af håndhævelse.
- Planlægning, forberedelse og gennemførelse og rapportering af miljøtilsyn.
- Dialogbaseret tilsyn.

Og du får mulighed for at lære på første hånd, når vi sammen med en miljømedarbejder fra Silkeborg Kommune besøger 1-2 virksomheder i byen. Her har på mulighed for at anvende teoretisk viden i praksis og forstå de udfordringer, der er ved at gennemføre et godt tilsyn.

Dette kursus giver deltagerne mulighed for at forstå lovgivningen på området, mestre forskellige tilsynsteknikker og opbygge tillid til at håndtere praktiske situationer effektivt.

Dette kursus holdes typisk en gang om året.

Målgruppen

Miljømedarbejdere i kommuner og staten, der arbejder med eller skal til at arbejde med tilsyn på industrivirksomheder. Miljømedarbejdere fra de private virksomheder og rådgivere kan også have glæde af kurset.

Kursus­start

Se datoer og tilmeld dig.

Problemer med tilmelding?
Ring til os på 8921 2100

Kursusstart

Få besked når der kommer nye afholdelsesdatoer på dette kursus.

Få besked, når kurset afholdes: Virksomhedstilsyn og -administration