Adfærdsdesign i naturprojekter

Med grafisk facilitering og nudging får du succes med dit projekt
Står du med et naturprojekt, hvor du trænger til nye værktøjer, for fx at sikre en god borgerinddragelse, at brugerne handler efter det planenlagte, og at du rent faktisk kommer i mål med det, du har sat dig for?

Dette kursus giver dig de rigtige kort på hånden, så du kan skabe involvering, samskabelse og ved hvad der skal til for at sikre at brugerne har en fornuftig adfærd i naturen.

Nudging og Grafisk Facilitering er begge kommunikationsmetoder, der flytter mennesker uden løftede pegefingre og forbud.

Ved hjælp af nudging bliver du i stand til at få flere til at sameksistere i naturen uden konflikter, f.eks. mountain-bikere, ryttere, familier og trail-løbere, der ønsker at benytte det samme naturområde.

Med Grafisk Facilitering kan du sikre den nødvendige involvering og samskabelse i dit naturprojekt, så alle interessenter bliver hørt og får ejerskab for projektet. På kurset lærer du at tegne simple ikoner, symboler og processer, som du kan bruge til at skabe overblik, forklare det komplekse, vise en proces etc. Med værktøjet bliver du også i stand til at skitsere et udgangspunkt for projektets visuelle identitet f.eks. i form af skilte og flyers, som kan blive afgørende for projektets succes i praksis.

Sidst på dagen skal du arbejde med dit eget projekt eller udfordring fra hverdagen, og dermed få brugt din viden med det samme.

Så arbejder du med outdoor, friluftsliv, naturforvaltning eller lignende og sidder du med naturprojekter eller brugerkonflikter i naturen, så er dette kurset, der vil give dine borgermøder nyt liv og sikre, at du får succes med dit projekt. Tag gerne en kollega med fra kommunikationsafdelingen, så du har en at udvikle sammen med.

Husk at medbringe din egen case.

Målgruppen

Medarbejdere i kommunerne, Naturstyrelsen eller naturvejledere, der arbejder med brugere af naturen og naturprojekter. Kurset henvender sig blandt andet til ansatte i natur, plan, Vej og Park og kommunikationsafdelinger. Men også til alle andre, der arbejder projektorienteret og med borgerinvolvering i naturen.

Kursus­start

Se datoer og tilmeld dig.

Problemer med tilmelding?
Ring til os på 8921 2100

Kursusstart

Få besked når der kommer nye afholdelsesdatoer på dette kursus.

Få besked, når kurset afholdes: Adfærdsdesign i naturprojekter