Naturillustration

Til brug i feltnoter, journaler og afrapportering eller bare som hobby
Vi oplever en stigende interesse for selv at kunne lave illustrationer til noter, præsentationer, artikler, bæredygtighedsrapporter og undervisningsmateriale.
Tag på dette inspirerende aftenkursus og kom hjem med ideer til hvordan du selv kan komme i gang med at tegne og hvordan du kan bruge dine illustrationer.

Tegning anvendes ofte som notetagnings-redskab fordi det hjælper dig til at forstå og huske både helheder og detaljer bedre. Når du laver en tegning med stikord, omsætter du din egen forståelse, af det du har set, til billeder og tekst, hvilket betyder at du bagefter selv husker detaljerne bedre. Det kræver ikke nødvendigvis, at du fra start er god til at tegne, men det kan ikke undgås, at du bliver bedre til det, jo mere du gør det.

Tegningen giver mulighed for at kombinere enkle skitse-streger med tekstforklaringer, der gør det lettere at vise egne ideer til andre og dermed sikre et afsæt for drøftelser.
Det betyder at kurset både giver værdi for dig selv, men også lærer dig et værktøj som du kan bruge i din dialog med samarbejdspartnere eller i din evt. egen undervisning.

Du får
– viden om visuel notetagning
– metoder og tricks til at få dine tegninger til at ligne
– ideer til at opbygge en pæn og overskuelig note-side
-anbefalinger vedr. materialer der er gode at bruge

Du medbringer kun dig selv. Alt andet har vi med.

Underviser på kurset er biolog og naturillustrator Brian Dall Schyth, der blandt meget andet har tegnet plakaten til 99arter-projektet. Brian har også illustreret bøger, bl.a. bogen Vickys Vilde Verden. Han har tidligere arbejdet indenfor forskning og senest som gymnasielærer inden han fra årskiftet 22/23 fuldt helligede sig livet som tegner. Brian arbejder både med illustration, tegneserie og tegnefilm, men arbejder først og fremmest med naturillustration og naturformidling.

Målgruppen

Målgruppen for kurset er mangfoldig. Måske arbejder du med natur- eller vandløbsprojekter og vil gerne selv kunne lave enkle naturtro illustrationer.
Eller du arbejder med feltundersøgelser, hvor du gerne vil kunne lave nogle anderledes noter, der hjælper dig selv med at huske detaljer bedre.
Måske skal du kommunikere om et naturprojekt og vil gerne støtte din sproglige kommunikation med egne illustrationer, evt. kreere et blikfang for din rapport.
Kurset er også for dig , der helt privat savner en ekstra udendørs hobby.
Sidst, men ikke mindst, er kurset også for dig, der allerede tegner men gerne vil inspireres yderligere fra en rigtigt dygtig illustrator.
Det er ikke en forudsætning, at du kan tegne. Du skal blot have lyst til at prøve.

Kursus­start

Se datoer og tilmeld dig.

Problemer med tilmelding?
Ring til os på 8921 2100

Kursusstart

Kursussted: Ferskvandscentret

07-05-2024

Kursusprogram
7. maj 2024
19:00 Velkomst og præsentation af underviser
  Forventningsafstemning
  Charlotte Frambøl og Brian Dall Schyth
19:15 Undervisning med indlagte øvelser
  Brian Dall Schyth
20:00 Kort pause med forfriskninger, kaffe mv.
20:15 Øvelser samt af tips og tricks fra underviser
  Brian Dall Schyth
21:00 Tak for i aften. Kom godt hjem
  Brian Dall Schyth og Charlotte Frambøl
Undervisere

Kursusledelse

• Kursuschef Charlotte Frambøl, Ferskvandscentret

Undervisere

• Biolog Brian Dall Schyth, ExplainWays

1.050,- Kr. ekskl. moms.
Åben for tilmelding
Pris: 1.050,- kr. ekskl. moms. Dette beløb dækker alle udgifter ved kurset, herunder forplejning, kompendiemateriale, gratis adgang i AQUA ved kurser i Silkeborg, m.v. Ved flerdageskurser er overnatning også inkluderet.

Udfyld venligst personoplysninger omhyggeligt. Vi bruger oplysningerne til fakturering.

Hvis du har særlige ønsker til forplejning, fx af hensyn til allergier, kan du nævne det i feltet til yderligere oplysninger. Du bedes dog undlade at skrive følsomme personoplysninger om helbred og lignende.

EAN: Hvis du er ansat i en kommune eller anden offentlig virksomhed så skal du oplyse EAN nr og sikre korrekt økonomi-reference hos jer, så faktura ikke afvises af jeres system.

OBS: Hvis et jobcenter betaler for din deltagelse, så markerer du blot i formularen, at der skal benyttes en anden fakturaadresse.

Ved tilmelding giver du accept af at vi deler oplysninger om navn, titel, firma, telefon og mailadresse med øvrige kursister tilmeldt samme kursus. Det gør vi bl.a. for at muliggøre samkørsel.

Tilmeld til: Naturillustration (19043)

Få besked når der kommer nye afholdelsesdatoer på dette kursus.

Få besked, når kurset afholdes: Naturillustration