Brug uderummet til at skabe trivsel

20. august 2021

Vi har med Outdoor Institute indledt et samarbejde med Sundhedslandskab ved Lene Lottrup. 

Sammen sætter vi fokus på at øge den mentale sundhed på arbejdspladser ved at bruge uderummet som ramme for dele af den daglige arbejdsgang.

Vores rolle her på Ferskvandscentret bliver at hjælpe med planlægningen og faciliteringen af workshops og sikre, at den viden, der opsamles i projektet, bliver formidlet bredt ud. Vi gennemfører projektet i et tæt samarbejde, hvor alle de forskellige fagligheder giver et stærkt sammenspil.

Vil du sætte trivslen i højsædet i sin virksomhed?
Så læs denne folder og kontakt os for nærmere information. Initiativet omfatter blandt andet, at vi sammen gennemgår jeres potentialer og ønsker, samt afprøver forskellige konkrete tiltag på jeres arbejdsplads.


Uderum og arbejdsliv
Nyt samarbejde sætter fokus på at øge trivslen ved at bruge uderummet som ramme

Om Outdoor Institute:
Outdoor Institute er en non-profit organisation, der er blevet etableret i forbindelse med udnævnelsen af Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad. Et udviklings- og videndelingscenter, som støtter op om værdiskabelsen af outdoor på en lang række sundheds- og velfærdsrelaterede områder, og som skaber optimale rammer for videndeling og forankring, så outdoor kan have en vedvarende effekt på hele samfundet.

Om Sundhedslandskab:
Lene Lottrup, der står bag Sundhedslandskab, har gennem de sidste 15 år arbejdet med naturen som sundheds-fremmer – først som landskabsarkitekt og senere også som forsker, proceskonsulent og underviser. Hun har bl.a. lavet en erhvervsPhD om sundhedsfremmende uderum i private virksomheder, udviklet uderum ved psykiatriske hospitaler og været med til at etablere en kommunal terapihave i Kolding og en sundhedsskov for Vejle Kommune. Hendes mål er, at vores viden om naturen som en stor og forunderlig ressource for menneskers sundhed og trivsel, bliver implementeret i både langsigtede strategier og konkrete projekter.

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Vi udbyder uddannelsen til vandløbstekniker, der er målrettet de praktikere, der arbejder i landets vandløb, også kaldet åmænd. Lige nu er der ekstra gode muligheder for at sammenstykke den profil, der passer til dine ønsker og behov.
Det er os en stor glæde at byde velkommen til en ny underviser i flokken af engagerede, dygtige eksperter – denne gang til holdet af vandløbsfaglige fagspecialister. Mød ham her!
Det nye kursus på Ferskvandscentret “Arbejdsmiljø i praksis” sætter fokus på, hvordan vi kan fremme det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Hvad skal der til for, at den enkeltes mentale sundhed sikres og hvad kan lederen og arbejdsmiljørepræsentanten gøre for at forebygge mistrivsel?