Hvad skal forsyninger lære om sektorkobling?

4. august 2023

For at komme i mål med den grønne omstilling, er kobling af sektorer et vigtigt skridt på vejen. Hvad stiller det af krav til efteruddannelse på forsyningsområdet? Det vil vi gerne have din hjælp til at finde ud af.

Den grønne omstilling står foran et vigtigt, nyt skridt: Sektorkoblingen, hvor den vedvarende energi skal ind i el- og varmeforsyningen. Vind, sol og biogas skal ind i nye anvendelser for at komme videre.

Power-to-X, fællesbetegnelsen for de brændstoffer, som produceres på basis af el-energi, skal etableres med kommerciel kapacitet og kobles til det øvrige forsyningsnet.  

Det giver nye opgaver for alle, der arbejder i vandbranchen. 

Mange skal derfor lære nyt. Vi vil gerne høre, hvad du vurderer, spildevandsbranchen skal have af nye kompetencer – og hvilke cases, du kender til, som vi kan lære fra (på både godt og ondt).

Vil du hjælpe os? Det er hurtigt, nemt og foregår lige her. Tusind tak!

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Vi har mødt klimamedarbejder Uffe Krogh fra Silkeborg Kommune til en snak om klimaindsatsen og den grønne omstilling i kommunen for at få indblik i de udfordringer, fokusområder og eventuelle barrierer, han oplever i sin dagligdag. Læs med her!
Send en mail på kursus@fvc.dk og vi vender tilbage til dig efter påske.
Vi udbyder uddannelsen til vandløbstekniker, der er målrettet de praktikere, der arbejder i landets vandløb, også kaldet åmænd. Lige nu er der ekstra gode muligheder for at sammenstykke den profil, der passer til dine ønsker og behov.