Hvad skal forsyninger lære om sektorkobling?

4. august 2023

For at komme i mål med den grønne omstilling, er kobling af sektorer et vigtigt skridt på vejen. Hvad stiller det af krav til efteruddannelse på forsyningsområdet? Det vil vi gerne have din hjælp til at finde ud af.

Den grønne omstilling står foran et vigtigt, nyt skridt: Sektorkoblingen, hvor den vedvarende energi skal ind i el- og varmeforsyningen. Vind, sol og biogas skal ind i nye anvendelser for at komme videre.

Power-to-X, fællesbetegnelsen for de brændstoffer, som produceres på basis af el-energi, skal etableres med kommerciel kapacitet og kobles til det øvrige forsyningsnet.  

Det giver nye opgaver for alle, der arbejder i vandbranchen. 

Mange skal derfor lære nyt. Vi vil gerne høre, hvad du vurderer, spildevandsbranchen skal have af nye kompetencer – og hvilke cases, du kender til, som vi kan lære fra (på både godt og ondt).

Vil du hjælpe os? Det er hurtigt, nemt og foregår lige her. Tusind tak!

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Det nye kursus på Ferskvandscentret “Arbejdsmiljø i praksis” sætter fokus på, hvordan vi kan fremme det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Hvad skal der til for, at den enkeltes mentale sundhed sikres og hvad kan lederen og arbejdsmiljørepræsentanten gøre for at forebygge mistrivsel?