Hvad stiller vi op med regnvandet?

20. december 2023

Det er ikke nogen nem opgave at udstede tilladelser til udledning og tilslutning af regnvand og spildevand. Det blev tydeligt på vores velbesøgte temadag i december om tilladelser til regnbetingede udledninger.

Ved velkomsten præciserede vi, at dagen umuligt kunne give svar på alle spørgsmål. Men temadagen gav deltagerne mulighed for at få viden og erfaringer fra nogle af de danske eksperter, som ved mest om udfordringerne og mulighederne.  

Vi havde nemlig sat et superstærkt team af oplægsholdere bestående af:
– Henriette Soja, Horten
– Bo Skovmark og Maria Benavent, Miljøstyrelsen
– Jes Vollertsen, Aalborg Universitet
– Peter Bassø, Nicolaj Thomassen, Anja Thrane H. Thomsen fra WSP

Der blev taget godt imod oplægsholderne af en sal fyldt med folk, der oplever udfordringerne på egen krop i deres arbejdsliv. Kompetente folk, der bidrog til at skabe en spændende temadag med gode spørgsmål undervejs og åbenhed om egne erfaringer.

Tak til alle!

Vores seje flok af oplægsholdere havde forberedt sig godt og havde tydeligvis besluttet sig for at leve op til vores motto om at #detmågodtværesjovtatblivedygtig! Der var skruet helt op for det gode humør, og tilliden mellem oplægsholderne var stor nok til, at der hyppigt kunne flyve en humoristisk stikpille afsted til hinanden.

Dagen kom omkring komplekst stof, men af og til under overskriften af ret simple budskaber:

  • Det regner stort set aldrig i Danmark! Overraskende statement fra Jes, som fortsatte: – Nogle føler måske, at det regner sindssygt meget og næsten altid i Danmark, men der regner faktisk kun ca. 5 % af tiden. Hvilket giver udfordringer i forhold til prøvetagning og analyse.
  • I juraen findes ja eller nej – ”gravid eller ikke gravid”! Men kan de ting, der bliver stillet op, lade sig gøre i praksis/vurderes i praksis som værende gravid eller ikke-gravid?, lød det retoriske spørgsmål fra Henriette.
  • Vandbalancen i Danmark forskydes! Mere tørke OG flere oversvømmelser.

Peter Bassø mindede i sin indflyvning til emnet om, at vi ikke må glemme helhedstilgangene. Vi har vandløb med dårlig økologisk tilstand  – og der findes overskridelser af miljøfarlige stoffer, men vi må ikke glemme, at vi samtidigt skal finde løsninger for udfordringerne om klima, biodiversitet, ressourcer og trivsel.

Vi gik klogere fra temadagen, men også bevidste om, at vi skal mødes igen. Følg med i hvornår ved at tilmelde dig vores nyhedsmail inden for spildevand & afløb eller vandmiljøområdet.

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Vi har mødt klimamedarbejder Uffe Krogh fra Silkeborg Kommune til en snak om klimaindsatsen og den grønne omstilling i kommunen for at få indblik i de udfordringer, fokusområder og eventuelle barrierer, han oplever i sin dagligdag. Læs med her!
Send en mail på kursus@fvc.dk og vi vender tilbage til dig efter påske.
Vi udbyder uddannelsen til vandløbstekniker, der er målrettet de praktikere, der arbejder i landets vandløb, også kaldet åmænd. Lige nu er der ekstra gode muligheder for at sammenstykke den profil, der passer til dine ønsker og behov.