Kursister fik nye ideer til biodiversitetsprojekter med hjem

24. juni 2021

Kursus i Borgerdrevet biodiversitet d. 18 juni gav kursister ny viden og god inspiration med hjem til hverdagens arbejde med at højne biodiversiteten i byen.

Så blev første kursus i Borgerdrevet Biodiversitet afholdt, og sikke en dag vi havde. Der blev snakket frøblandinger, der blev snakket do’s and don’ts i forhold til de vilde haver og vilde arealer, og der blev delt ideer og givet ideer til løsning af udfordringer.

Der sker SÅ meget lige nu ude i alle kommunerne, hvor både virksomheder, forsyningsselskaber, borgere og kommuner har gang i alle mulige projekter der skal være med til at gavne den bynære biodiversitet. Vi er vilde med det!

– I Sønderborg Forsyning vægter vi vores ansvar for miljøet højt og kigger naturligvis også derfor på, hvordan vi kan bruge vores grønne arealer omkring anlæg og bassiner på bedst mulig måde. Vi har omkring 600 regnvandsbassiner og mange anlæg, der er levested for både insekter, vilde dyr og planter. Her har kurset har i høj grad givet mig inspiration og blod på tanden til at tænke borgerinddragelse og biodiversitet ind. Snakken omkring flotte blomsterblandinger vs. naturlig biodiversitet var personligt en øjenåbner for mig og gør, at vi fremover kommer til at styrke formidlingen omkring den naturlige biodiversitet, fortæller Mette La Cour fra Sønderborg Forsyning om kurset.

– På kurset, havde vi stor fokus på at få givet vores kursusdeltagere redskaberne til at komme i gang på deres egne arealet. Der findes ikke en one-size-fits-all løsning på bynær biodiversitet, men der findes potentialer på rigtig mange arealer derude. Det er vigtigt at man selv kan gå ud, og vurdere hvor der skal beskyttes og hvor der skal anlægges, hvor der skal driftes og hvor der skal formidles. Dertil er det vigtigt at der lægges en klar kommunikationsstrategi og en realistisk langtidsholdbar plejeplan for området, hvor de lokale naturressourcer tænkes ind i projektet. Dertil kan vi sammen arbejde med ideer om tværgående samarbejde der kan styrke et biodiversitetsprojekts lokale forankring. Til sammen klæder det vores kursusdeltager på, til selv at gå i gang eller komme videre med netop deres projekt fortæller underviser Lilli Gruwier fra Vildskab om kurset.

Er du interesseret i lignende kurser så kan du se nærmer på Bynatur fra Idé til Drift.

Lilli og Katrine fra Vildskab.nu
Vores undervisere Lilli Gruwier og Katrine Turner fra Vildskab

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Mens sommerferien står der og vinker i horisonten, er der stadig gang i planlægningen af et spændende kursusefterår med ikke mindre end 12 nyheder på tapetet – og endnu flere på vej. Se dem her!
Jens Holmgaaard har netop gennemført vores projektlederuddannelse, og her kan du læse lidt om, hvad han har fået ud af forløbet. Vi starter et nyt hold op til september – måske er det noget for dig?