På tur med Kristian #1: Københavns største klimaprojekt

6. marts 2023

På Ferskvandscentret er vi beriget med et helt unikt korps af dygtige undervisere, hvoraf mange har været med næsten helt fra starten. En af dem er Kristian Vestergaard, der med sit store engagement, imødekommende væsen og sin dybe faglighed har en fast plads i både vores og vores kursisters hjerter.

Når han ikke underviser på kurser i hydraulik hos os, er det blandt andet de ingeniørstuderende på Aarhus Universitet, der nyder godt af hans høje grad af indlevelse og brede, faglige viden. For nyligt er han begyndt at optage videoer af projekter, han møder på sin færd, og vi har fået lov til at dele dem med jer!

På tur med Kristian #1
Den første i serien, som vi har valgt at kalde “På tur med Kristian”, er et besøg i Enghaveparken i København, der nu er omdannet til Københavns største klimaprojekt. Et 22.600 m3 stort vandreservoir hjælper med at håndtere Københavns fremtidige vandudfordringer – og samtidig giver projektet en lang række nye rekreative muligheder for borgerne, både til hverdag og under skybrud.

Kom med og se tour-de-klimapark i selskab med en særligt dygtig guide:

Vil du gerne vide mere om projektet, kan du klikke herunder:

Arkitekt: Tredje Natur

Bygherre (blandt andre): HOFOR

Dansk Arkitektur Center

Enghaveparken på Vesterbro i København. Illustration: TREDJE NATUR, COWI og Platant.

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

JAGG er et hjælpeværktøj til at lave risikovurderinger af forurenede grunde og drives af Miljøstyrelsen? Men hvad er så GrundRisk? Og hvorfor skal du kende forskel? Det bliver du klogere på her.
Vi har mødt klimamedarbejder Uffe Krogh fra Silkeborg Kommune til en snak om klimaindsatsen og den grønne omstilling i kommunen for at få indblik i de udfordringer, fokusområder og eventuelle barrierer, han oplever i sin dagligdag. Læs med her!