Beretning fra kursus på Ferskvandscentret

26. juni 2023

Procesteknik krydret med sol og sommer, lækker mad og badning, faglighed og fællesskab. Fagligt kompetence-løft til 15 engagerede mennesker, heraf 10, der hermed fik spildevandsoperatørcertifikatet i hus.

Af Sussi Kobberø, Ferskvandscentrets kursusafdeling.

“Hvad er dit yndlingsrenseanlæg?”
– Sådan lød første spørgsmål som kursisterne blev mødt med i præsentationsrunden på kurset “Procesteknik 2’s “. Det var tydeligt, at mange kursister ikke lige havde fået dette spørgsmål før eller havde forholdt sig til deres renseanlæg på denne måde. Men spørgsmålet fortæller meget om kursusleder Jeppes tilgang til renseanlæg og processerne på dem. Han kan ikke skjule sin entusiasme om processer på renseanlæg og at det er helt ok at være lidt nørdet med det.

Og Jeppes tilgang smittede på den gode måde: “Man kan slet ikke lade være med at lade sig rive med og også synes, at selvom det måske er kompliceret og lidt svært – så er det faktisk også sjovt og ret spændende at lære om de her processer”, lød det fra en kursist, mens hun i varmen svedte over endnu en omgang opgaveregning. Det er lige præcis det, vi så gerne vil ramme med vores kurser, – at det godt må være sjovt at blive dygtig!

Holdet tog “ud i det blå” på ekskursion til Bruunshåb Renseanlæg, Energi Viborg A/S. Her mødte vi teorien i virkeligheden, formidlet af driftschef Mogens, som helt sikkert også brænder for sit renseanlæg og gavmildt delte ud af erfaringer, ideer og tilgange.

For ti af deltagerne var kurset “Procesteknik 2” netop det kursus de manglede for at få spildevandsoperatørcertifikatet i hus. Det markerede vi selvfølgelig også på kurset:

Stort TILLYKKE til de nye spildevandsoperatører! OG til deres arbejdspladser, som får dygtige folk hjem.

Den sociale del af kurset er ikke uden betydning, – derfor er det et helt fast punkt i programmet, at der på kurser over flere dage er mulighed for om aftenen at mødes til “kollegial hygge i Dråben”. Her summer vi over dagens input over en øl eller sodavand og får en god snak – både om det faglige, men også om alt muligt andet.

Og så er der kommet en ny tradition på renseanlægs-kurserne: Badning i Almind sø, som ligger 10 minutters gang fra Ferskvandscentret.

I sidste uge var der flere kursister, som hoppede i det skønne søvand både morgen og aften. Det er selvfølgeligt IKKE et krav, at deltage i badningen – man kan også bare gå med og fra badebroen nyde den smukke natur omkring søen. I sidste uge var det rigtig sommerbadning, men faktisk har der været kursister i vandet tilbage på kurserne både i januar og marts, hvor der var frostgrader.. Vi har bare de sejeste kursister!

SÅ: Husk gerne badetøjet, næste gang du skal på kursus på Ferskvandscentret – uanset årstid – og rigtig god sommer til jer alle!

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Send en mail på kursus@fvc.dk og vi vender tilbage til dig efter påske.
Vi udbyder uddannelsen til vandløbstekniker, der er målrettet de praktikere, der arbejder i landets vandløb, også kaldet åmænd. Lige nu er der ekstra gode muligheder for at sammenstykke den profil, der passer til dine ønsker og behov.
Det er os en stor glæde at byde velkommen til en ny underviser i flokken af engagerede, dygtige eksperter – denne gang til holdet af vandløbsfaglige fagspecialister. Mød ham her!