Fra kursus til akvarium

29. september 2021

Nogle gange går tingene bare op i en helhed – helt uventet og med smil til følge! Som fx da et hold af vores kursister på kursus om Biologisk feltbedømmelse i forbindelse med feltarbejdet fangede en god flok elritser i Gudenåen ved Voervadsbro og tog dem med tilbage til Ferskvandscentret.

Måske kunne de bruges i AQUA Akvarium & Dyrepark? Og søreme så! Elritsen er nemlig ikke en helt almindelig fisk at fange, så dyrepasser Morten Holm tog godt imod de små og livlige væsner.

Morten Holm, dyrepasser ved AQUA Akvarium & Dyrepark, tog godt imod de cirka 50 små elritser, kursusudvikler Suna Rokkjærs kursister bragte med hjem til Ferskvandscentret efter en tur i felten.

Godt nok er de stadig for små til at blive en del af udstillingen og befinder sig derfor i kælderen, hvor de bliver fodret godt, men på et tidspunkt bliver de integreret i det bassin, der i dag indeholder voksne elritser.

På sådan en dag giver det rigtig god mening, at vi har så lækre faciliteter her på Ferskvandscentret, hvor samarbejde på tværs lønner sig. Tak for fangsten til kursisterne! Vi har helt lyst til at opkalde fiskene efter jer. Sådan nogle små nogen kan da godt hedde Find og Michelle?

Og så skulle vi i øvrigt hilse fra dyrepasseren og sige, at højt på hans ønskeseddel står en knude. Hvis nu nogen kom til at fange sådan en fætter – så er der plads i AQUA!

Elritsen tilhører karpefiskefamilien og er almindelig i de fleste store vandsystemer.
Den er kendetegnet ved lodrette striber og er i voksen tilstand typisk 7-10 cm lang.

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Regeringen præsenterede i sidste uge sit udspil til klimatilpasningsplan 1, hvor scenen blev malerisk sat ved stranden nær Lemvig. Nye planer medfører næsten altid nye læringsbehov. Læs med.
Kommunerne er forpligtet til at føre regelmæssigt tilsyn med, at svømmebade overholder kvalitetskravene til bassinvandet samt øvrige hygiejniske forhold i svømmebadsanlæg. Vi udbyder nu igen et kursus i tilsyn med svømmebade, så du kan blive opdateret på opgaven.
En kort beretning fra et virksomhedstilpasset forløb af den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Skanderborg Forsyning.