Fra kursus til akvarium

29. september 2021

Nogle gange går tingene bare op i en helhed – helt uventet og med smil til følge! Som fx da et hold af vores kursister på kursus om Biologisk feltbedømmelse i forbindelse med feltarbejdet fangede en god flok elritser i Gudenåen ved Voervadsbro og tog dem med tilbage til Ferskvandscentret.

Måske kunne de bruges i AQUA Akvarium & Dyrepark? Og søreme så! Elritsen er nemlig ikke en helt almindelig fisk at fange, så dyrepasser Morten Holm tog godt imod de små og livlige væsner.

Morten Holm, dyrepasser ved AQUA Akvarium & Dyrepark, tog godt imod de cirka 50 små elritser, kursusudvikler Suna Rokkjærs kursister bragte med hjem til Ferskvandscentret efter en tur i felten.

Godt nok er de stadig for små til at blive en del af udstillingen og befinder sig derfor i kælderen, hvor de bliver fodret godt, men på et tidspunkt bliver de integreret i det bassin, der i dag indeholder voksne elritser.

På sådan en dag giver det rigtig god mening, at vi har så lækre faciliteter her på Ferskvandscentret, hvor samarbejde på tværs lønner sig. Tak for fangsten til kursisterne! Vi har helt lyst til at opkalde fiskene efter jer. Sådan nogle små nogen kan da godt hedde Find og Michelle?

Og så skulle vi i øvrigt hilse fra dyrepasseren og sige, at højt på hans ønskeseddel står en knude. Hvis nu nogen kom til at fange sådan en fætter – så er der plads i AQUA!

Elritsen tilhører karpefiskefamilien og er almindelig i de fleste store vandsystemer.
Den er kendetegnet ved lodrette striber og er i voksen tilstand typisk 7-10 cm lang.

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Klimadagsordenen har bidt sig godt og grundigt fast i spildevandsbranchen – og dermed også i vores kurser. Læs hvordan her, hvor vi også løfter sløret for tre spritnye klimakurser!
Et kursus giver først rigtig god værdi, hvis den nye viden efterfølgende bliver anvendt. Det siger sig selv. Derfor har vi på Ferskvandscentret naturligvis stort fokus på at sikre læring – noget, der både kan inkludere frisk luft og høj grad af involvering.
Det er langt fra ligegyldigt, hvilke planter du har i vandløbene. Vandafledning og biodiversitet er to vigtige faktorer at kende til, når du planlægger vedligeholdelse. Her får du viden om fire vandløbsplanter, du skal kende til.