Arbejdspsykologi i praksis

6. februar 2024

Jeg glæder mig til at give ledere og arbejdsmiljørepræsentanter indsigt i, hvad psykologisk tryghed betyder for medarbejderes generelle trivsel”, lyder det forventningsfuldt fra underviser Gitte de Paoli, der tilføjer: ”Som leder er det vigtigt at vide, hvilke parametre der skaber psykologisk tryghed og turde intervenere overfor de medarbejdere som mistrives. Gerne med støtte fra arbejdsmiljørepræsentanten”. 

Nyt kursus på Ferskvandscentret
“Arbejdsmiljø i praksis” sætter fokus på, hvordan vi kan fremme det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Hvad skal der til for, at den enkeltes mentale sundhed sikres og hvad kan lederen og arbejdsmiljørepræsentanten gøre for at forebygge mistrivsel?  Hvordan kan lederen og arbejdsmiljørepræsentanten medvirke til at transformere en arbejdsplads fra mistrivsel til arbejdsglæde?

Det er bygget op over korte indlæg som følges af små refleksionsøvelser og dialoger omhandlende lederens og arbejdsmiljørepræsentantens rolle, herunder de muligheder og begrænsninger, der knytter sig til deres funktion.

To overordnede temaer
– Hvordan skabes et psykologisk trygt arbejdsmiljø? Hvad skal der til og hvad kan jeg som leder eller arbejdsmiljørepræsentant gøre for at fremme den mentale sundhed på arbejdspladsen?

– Hvordan spotter jeg i tide en medarbejder/kollega, der udviser symptomer på diverse menneskelige belastninger: Stress, angst, depression og kriselignende tilstande og hvad kan jeg som leder og arbejdsmiljørepræsentant gøre for at forebygge sygdomsudvikling og medvirke til at begrænse sygefraværet?

Læs mere om kurset her. Første afholdelse er i kalenderen til den 9. april 2024.

Underviser Gitte de Paoli er en kendt og vellidt underviser på Ferskvandscentret, hvor hun også underviser i typepsykologi og personprofiler bl.a. med fokus på forståelse for forskellige profilers kommunikationsstile.

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Jens Holmgaaard har netop gennemført vores projektlederuddannelse, og her kan du læse lidt om, hvad han har fået ud af forløbet. Vi starter et nyt hold op til september – måske er det noget for dig?
Udledningstilladelser: Hvad gør vi? Retningslinjerne er uklare, og meget overlades til den enkelte sagsbehandler. Vi har derfor udviklet en ny temadag, hvor vi udveksler erfaringer og lærer af hinanden. Læs mere om den her!