Her bliver du aktivt involveret

18. november 2021

På vores grundkursus i spildevandsrensning, der er det naturlige sted at starte spildevandsoperatøruddannelsen, går underviserne gerne nye, digitale veje for at sikre en aktiv involvering.

Hvis du nu gik der og troede, at du liiige kunne snuppe en lille blunder på et kursus hos os, må vi desværre skuffe dig. Faktisk sætter vi en ære i, at det godt må være sjovt at lære nyt – lige meget hvor længe siden, det er, du sidst har siddet på skolebænken.

Her er en flok kommende spildevandsoperatører på digital skattejagt

grundkursus i spildevandsrensning er det naturligvis helt centralt, at kursisterne lærer noget om processerne på og drift af et renseanlæg. Derfor har vi håndplukket en række undervisere fra hhv Krüger, EnviDan, Fredericia Spildevand & Energi, Herning Vand og Silkeborg Forsyning, der har godt styr på det med at kombinere teori og praksis.

Effektiv læring i øjenhøjde

Men hvad kendetegner egentlig en god undervisning, hvor underviserne sikrer effektiv læring i øjenhøjde sådan helt konkret?

For det første arbejder vi med alternative undervisningsdage, hvor vi bryder længere præsentationer op med mere tid til diskussion, spørgsmål og målrettede opgaver. Herunder alternative øvelser, hvor kursisterne bruger viden fra undervisningen til at designe egne anlæg i grupper.

Og så har underviserne Røskva Lill Høimark og Alberte Sommer Christiansen fra Krüger stor succes med at bruge en app til en digital skattejagt på Ferskvandscentrets område. Det er et værktøj, der udover at engagere kursisterne i undervisningen, desuden udmærker sig ved at være effektivt til repetition. Fx kan skattejagten designes med en gennemgang af de forskellige trin på renseanlægget – det giver yderligere grobund for de gode refleksioner og diskussioner.

Vil du med?

Næste grundkursus i spildevandsrensning løber af stablen 24.-28. januar. Der er stadig ledige pladser – se mere her.

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Vi har mødt klimamedarbejder Uffe Krogh fra Silkeborg Kommune til en snak om klimaindsatsen og den grønne omstilling i kommunen for at få indblik i de udfordringer, fokusområder og eventuelle barrierer, han oplever i sin dagligdag. Læs med her!
Send en mail på kursus@fvc.dk og vi vender tilbage til dig efter påske.
Vi udbyder uddannelsen til vandløbstekniker, der er målrettet de praktikere, der arbejder i landets vandløb, også kaldet åmænd. Lige nu er der ekstra gode muligheder for at sammenstykke den profil, der passer til dine ønsker og behov.