Krebs, pileurt og IHN-virus på Åmandstræf

19. november 2021

Hvad får man, når man blander 53 åmænd med signalkrebs og invasive planter? Og mikser det godt sammen med lidt IHN-virus, grødeskæring og arbejdsmiljø? Man får selvfølgelig årets Åmandstræf på Ferskvandscentret!

Tirsdag den 16. november lagde 53 åmænd vejen forbi Ferskvandscentret i Silkeborg. Her fandt Åmandstræf 2021 nemlig sted – årets helt store faglige begivenhed fyldt med ny viden og god erfaringsudveksling.

53 åmænd samlet til årets Åmandstræf i Silkeborg

På træffet fik deltagerne serveret mange spændende indlæg om aktuelle emner i de danske vandløb. Mellem indlæggene var der godt gang i snakken, for der er nok at tage fat på rundt omkring – se bare temaerne for dagen her:

  • IHN-virus i dambrug

  • Pileurter, der kvæler hjemmehørende plantearter og overtager pladsen.

  • Assens-projektet: Et forskningsprojekt om grødeskæring. Hvilke teknikker fungerer i forhold til vandafledning og biodiversitet? De første resultater ligger klar.

  • Workshop om arbejdsmiljø i mindre grupper, hvor åmændene diskuterede, hvilke tiltag der skal til for at komme helt i mål med arbejdsmiljøet i hverdagen.

  • Besøg af zoolog Morten Vissing fra AQUA Akvarium & Dyrepark, der havde taget både levende marmorkrebs og signalkrebs med for at demonstrere de invasive dyr i vandløbene.


Suna Rokkjær, kursusudvikler ved Ferskvandscentret, og Morten Vissing, zoolog ved AQUA Akvarium & Dyrepark, i nærkontakt med to typer invasive krebs

TAK for en skøn dag!

På onsdag den 24. november rykker åmandstræffet til Sorø, og du kan stadig nå at få en plads – få mere information og tilmeld dig her.

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Deltag i vores fire hyggelige kursusquizzer inden jul og vær med i konkurrencen om 2 x biografture for to personer!
Arbejder du med BNBO? Og er du frisk på en lille dyst med dine kolleger – og hvem ved, måske selv få nye input undervejs? Så deltag i denne quiz!