TOP 10: De mest populære ting i genbrugsbutikken

24. marts 2022

Driftsleder ved Silkeborg Forsyning Erling Juul er ikke i tvivl om, hvilke ting der er mest rift om på hylderne i genbrugsbutikken på Tietgensvej i den midtjyske by.

Når der i Silkeborg skal sorteres i de containere, hvor borgere kan aflevere brugte genstande, er det ikke svært for pladsmedarbejderne at finde frem til de ting, der hurtigt vil få en ny ejermand.

Herunder kan du se de mest populære ting, hvoraf især én kategori stikker helt af og giver de andre baghjul.


De 10 mest solgte ting er…

  1. Køkkenudstyr (på en klar førsteplads!)
  2. Tøj
  3. Byggematerialer, særligt belægningssten og trælægter
  4. Legetøj, særligt mærkevarer som Bruder og Lego
  5. Musik – CD, DVD og LP
  6. Bøger af nyere forfattere
  7. Værktøj og DIY
  8. Kreative artikler som fx strikkepinde og garn
  9. Lamper
  10. Elektronik


Desuden sælger butikken blandt andet møbler, men her er det nærmest kun spisestuestole og små sideborde, der er salg i. Og selvom brugerne i Silkeborg skal betale for de brugte varer, kommer man særdeles langt for pengene.

– Lavvande i pengekassen er ikke længere nogen dårlig undskyldning for ikke at flytte hjemmefra, griner Erling Juul og forklarer videre:

– Her kan det lade sig gøre at finde alt det nødvendige udstyr for omkring 1.000 kroner!


Grundkursus i november
Direkte genbrug fylder mere og mere på de danske genbrugspladser, der griber arbejdet an på vidt forskellige måder. På vores grundkursus for personale på genbrugsstationer i november er temaet naturligvis en del af det aktuelle program, ligesom service, konflikthåndtering og arbejdsmiljø også tages under kærlig behandling.

Kurset er for nyere medarbejdere og giver en solid ballast til at håndtere det vigtige job i en til tider meget travl hverdag. Og så får de papir på kompetencerne. Læs mere om det lige her.

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Vi har mødt klimamedarbejder Uffe Krogh fra Silkeborg Kommune til en snak om klimaindsatsen og den grønne omstilling i kommunen for at få indblik i de udfordringer, fokusområder og eventuelle barrierer, han oplever i sin dagligdag. Læs med her!
Send en mail på kursus@fvc.dk og vi vender tilbage til dig efter påske.
Vi udbyder uddannelsen til vandløbstekniker, der er målrettet de praktikere, der arbejder i landets vandløb, også kaldet åmænd. Lige nu er der ekstra gode muligheder for at sammenstykke den profil, der passer til dine ønsker og behov.