Kursus i april vil bryde med traditionen med at planlægge vandhåndtering (for) sent i processen. Kom med og lær, hvordan du kan ruste både byer og landområder bedre til de stigende vandmængder.
Arbejder du med klima i en kommune? Så ved du, hvor udfordrende det kan være at få klimaløsninger og vandhåndtering indarbejdet i alle niveauer af planlægningen. Det vil kurset Vandhåndtering i den fysiske planlægning den 28.-29. april gøre op med.
“Traditionen byder, at der ofte skal udarbejdes vandhåndteringsløsninger på for lidt plads – den tradition vil vi gerne være med til at lave om på med dette kursus. Det betyder, at vi på et tidligere tidspunkt, og på et overordnet niveau, skal tænke over vandet de steder, hvor vi gerne vil planlægge for byomdannelse, ny by eller omlægninger,” fortæller Malene Stentoft, seniorkonsulent ved WSP og en af underviserne på kurset.

Rustet til fremtiden
Hvis din kommune ikke allerede har oplevet problemer med de stigende vandmængder, så er det kun et spørgsmål om tid. Derfor gælder det om at lave så kloge løsninger som muligt.
“Vandet kommer, og vi vil se mere af det. Derfor bliver vi nødt til at ruste vores byer og landområder til den stigende mængde ved at gå aktivt ind i planlægningen af vandet. På den måde fremtidssikrer vi vores nye udlæg og nye bydele og sikrer, at de planlagte vandhåndteringstiltag lever op til kravene for at kunne opnå de relevante myndighedstilladelser”, siger Malene Stentoft om baggrunden for kurset Vandhåndtering i den fysiske planlægning.
På kurset vil hun og de andre undervisere komme omkring de værktøjer, som allerede er til rådighed i planlægningen, men også præsentere nye tiltag, som kan integreres i den fysiske planlægning, som vi kender den.
Der bliver gode muligheder for at sparre med de andre deltagere, og programmet indeholder også erfaringsoplæg fra både Aarhus og Odense Kommune.
Vil du med? Du kan læse mere om kurset og tilmelde dig lige her.