Krebs, pileurt og IHN-virus på Åmandstræf

19. november 2021

Hvad får man, når man blander 53 åmænd med signalkrebs og invasive planter? Og mikser det godt sammen med lidt IHN-virus, grødeskæring og arbejdsmiljø? Man får selvfølgelig årets Åmandstræf på Ferskvandscentret!

Tirsdag den 16. november lagde 53 åmænd vejen forbi Ferskvandscentret i Silkeborg. Her fandt Åmandstræf 2021 nemlig sted – årets helt store faglige begivenhed fyldt med ny viden og god erfaringsudveksling.

53 åmænd samlet til årets Åmandstræf i Silkeborg

På træffet fik deltagerne serveret mange spændende indlæg om aktuelle emner i de danske vandløb. Mellem indlæggene var der godt gang i snakken, for der er nok at tage fat på rundt omkring – se bare temaerne for dagen her:

  • IHN-virus i dambrug

  • Pileurter, der kvæler hjemmehørende plantearter og overtager pladsen.

  • Assens-projektet: Et forskningsprojekt om grødeskæring. Hvilke teknikker fungerer i forhold til vandafledning og biodiversitet? De første resultater ligger klar.

  • Workshop om arbejdsmiljø i mindre grupper, hvor åmændene diskuterede, hvilke tiltag der skal til for at komme helt i mål med arbejdsmiljøet i hverdagen.

  • Besøg af zoolog Morten Vissing fra AQUA Akvarium & Dyrepark, der havde taget både levende marmorkrebs og signalkrebs med for at demonstrere de invasive dyr i vandløbene.


Suna Rokkjær, kursusudvikler ved Ferskvandscentret, og Morten Vissing, zoolog ved AQUA Akvarium & Dyrepark, i nærkontakt med to typer invasive krebs

TAK for en skøn dag!

På onsdag den 24. november rykker åmandstræffet til Sorø, og du kan stadig nå at få en plads – få mere information og tilmeld dig her.

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Vi har mødt klimamedarbejder Uffe Krogh fra Silkeborg Kommune til en snak om klimaindsatsen og den grønne omstilling i kommunen for at få indblik i de udfordringer, fokusområder og eventuelle barrierer, han oplever i sin dagligdag. Læs med her!
Send en mail på kursus@fvc.dk og vi vender tilbage til dig efter påske.
Vi udbyder uddannelsen til vandløbstekniker, der er målrettet de praktikere, der arbejder i landets vandløb, også kaldet åmænd. Lige nu er der ekstra gode muligheder for at sammenstykke den profil, der passer til dine ønsker og behov.