Bynær biodiversitet kræver grundig planlægning

29. marts 2022

I marts-udgaven af Byplan Nyt, der udgives af Dansk Byplanlaboratorium, kan du læse en artikel fra vores rækker om den af og til bøvlede bynære biodiversitet. Artiklen indeholder også konkrete gode råd til arbejdet.

Her på Ferskvandscentret udvikler vi blandt andet kurser, der giver kompetencer til arbejdet med naturområdet i de danske kommuner. Et arbejde, der er i rivende udvikling og i højere og højere grad blander mange fagligheder sammen på kryds og tværs – det er sjovt, det er givende, men det kan også medføre udfordringer, hvis det gribes skævt an.

Det har vi skrevet en artikel om til Byplan Nyt, der i seneste nummer har et tema om netop biodiversitet og bynatur. Se hele bladet her.

Tak til underviser Lilli Gruwier for at medvirke med sine altid gode input – og til vores egen Morten Vissing, zoolog i AQUA Akvarium & Dyrepark, for at fortælle om de mange biodiversitetstiltag i parken! Dette flotte hovedfoto er i øvrigt knipset af Mads Navntoft Olsen, naturmedarbejder ved Billund Kommune. Tak for lån!

OBS-OBS
Tjek i øvrigt kurset Bynatur – anlæggelse og drift. Du kan lige nå at få en plads!

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Vi har mødt klimamedarbejder Uffe Krogh fra Silkeborg Kommune til en snak om klimaindsatsen og den grønne omstilling i kommunen for at få indblik i de udfordringer, fokusområder og eventuelle barrierer, han oplever i sin dagligdag. Læs med her!
Send en mail på kursus@fvc.dk og vi vender tilbage til dig efter påske.
Vi udbyder uddannelsen til vandløbstekniker, der er målrettet de praktikere, der arbejder i landets vandløb, også kaldet åmænd. Lige nu er der ekstra gode muligheder for at sammenstykke den profil, der passer til dine ønsker og behov.