Bynær biodiversitet kræver grundig planlægning

29. marts 2022

I marts-udgaven af Byplan Nyt, der udgives af Dansk Byplanlaboratorium, kan du læse en artikel fra vores rækker om den af og til bøvlede bynære biodiversitet. Artiklen indeholder også konkrete gode råd til arbejdet.

Her på Ferskvandscentret udvikler vi blandt andet kurser, der giver kompetencer til arbejdet med naturområdet i de danske kommuner. Et arbejde, der er i rivende udvikling og i højere og højere grad blander mange fagligheder sammen på kryds og tværs – det er sjovt, det er givende, men det kan også medføre udfordringer, hvis det gribes skævt an.

Det har vi skrevet en artikel om til Byplan Nyt, der i seneste nummer har et tema om netop biodiversitet og bynatur. Se hele bladet her.

Tak til underviser Lilli Gruwier for at medvirke med sine altid gode input – og til vores egen Morten Vissing, zoolog i AQUA Akvarium & Dyrepark, for at fortælle om de mange biodiversitetstiltag i parken! Dette flotte hovedfoto er i øvrigt knipset af Mads Navntoft Olsen, naturmedarbejder ved Billund Kommune. Tak for lån!

OBS-OBS
Tjek i øvrigt kurset Bynatur – anlæggelse og drift. Du kan lige nå at få en plads!

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

For BIOFOS er kompetenceudvikling et fokuspunkt for at kunne følge med i de bedste driftsteknologier. Senest har medarbejderne været på et bestillingskursus i rådnetanke. Det kan du læse mere om her.