En dag på arbejde i miljøets tegn

17. september 2021

Af Lea Kromann-Gallop, kursusudvikler ved Ferskvandscentret

Vi har alle hørt om det: Generationsforureningerne, fluor i pizzabakker og på stegepander, glyphosat i grundvandet.

I denne uge var jeg på kursus med nogle dygtige medarbejdere i kommuner, regioner og Miljøstyrelsen, der alle er specialister inden for beskyttelse af vores jord og grundvand.

Og når man sidder med til et kursus i miljøfremmede stoffer i jord og grundvand, bliver man helt hensat til filmen Erin Brockowich med Julia Roberts, der som advokatsekretær afslører en stor virksomhed i at forurene drikkevandet med stor skade for befolkningen i området til følge.

Filmen indbragte skuespillerinden en Oscar-statuette i 2001 – men i virkelighedens verden er det alle jer, der sidder med denne specialviden, som er vores allesammens helte og heltinder.

For selvom vi som samfund er blevet meget klogere med tiden, er der stadig problemer med miljøfremmede stoffer i vores jord og grundvand, og vi har mere end nogensinde brug for topprofessionelle specialister til at sikre, at vi også i fremtiden trygt kan tænde for vandhanen og drikke vandet, og at vi på sigt kan finde metoder til at få ryddet op i de store forureninger.

Sådan en ganske almindelig kursusdag giver bare rigtig god mening i min verden. Oscar eller ej.

TAK for et godt kursus til underviser Niels Peter Arildskov og de dygtige kursister!

/LKG

Nysgerrig efter mere?

Find flere artikler her

Vi har mødt klimamedarbejder Uffe Krogh fra Silkeborg Kommune til en snak om klimaindsatsen og den grønne omstilling i kommunen for at få indblik i de udfordringer, fokusområder og eventuelle barrierer, han oplever i sin dagligdag. Læs med her!
Send en mail på kursus@fvc.dk og vi vender tilbage til dig efter påske.
Vi udbyder uddannelsen til vandløbstekniker, der er målrettet de praktikere, der arbejder i landets vandløb, også kaldet åmænd. Lige nu er der ekstra gode muligheder for at sammenstykke den profil, der passer til dine ønsker og behov.